Sedan 2014 arrangerar vi URBAN GARDEN DAY® i centrala Kungsbacka och bjuder in allmänheten till privata trädgårdar och tillsammansodlingar. Alla är välkomna att i sakta mak strosa runt, för att uppleva den härliga blandning av trädgårdar, konst och design som utmärker evenemanget.

Hemmaodlare och trädgårdsnördar finns överallt. Vi är många som går ut i trädgården och experimenterar, utan krav på snabba resultat och ogräsfria planteringar. Trädgården blir istället en möjlighetsyta för fantasi och kreativitet, för det som växer och ger liv. Ibland kryddar vi dagen med marknader, guidningar, workshops, skaparverkstäder, öppna ateljéer och föredrag. Tillsammans vill vi bjuda på en riktigt härlig trädgårdskaramell.

Deltagare

Urban Garden Day bygger på att privatpersoner öppnar upp sina trädgårdar för allmänheten. Vi har inte ambitionen att visa besöksträdgårdar i vanlig bemärkelse. Vi välkomnar alla, att öppna upp och bjuda in till sin täppa. Det är just det där speciella ”tillsammans”, som skapar grön magi i grannskapet. Du som har lust att öppna din trädgård, kontaktar oss tidigt på vårkanten, helst innan mars utgång. Har tiden gått ut, kontakta oss i alla fall.

Att delta i Urban Garden Day är världens bästa lyft för trädgårdsintresset, vi lovar. Den som varit med en gång, öppnar gärna sin trädgård fler gånger och ibland tar man paus och hoppar över något år; ”det är ju så himla kul att gå runt i andras trädgårdar och titta”.

Besökare

Vi har världens bästa besökare och vi uppmanar alla som kan, att parkera bilen. Tillsammans skruvar vi ner tempot, så att det passar både gammal och ung. Trädgårdar och mänskliga möten, gör sig bäst i sakta mak. Det bästa tipset är att, ta god tid på sig och att promenera eller cykla runt mellan trädgårdarna. Vi har världens bästa besökare och vi gillar verkligen den där härliga energi, som kommer med all pep och stöttning, som vi får. Vi vill tacka för alla frågor, fina tips och kunniga råd, vi lär oss massor av er som kommer på besök. Delad glädje är verkligen dubbel glädje. Välkommen och ta gärna med familj och vänner och gör söndagen till en riktigt härlig dag för umgänge mellan generationer.

Varmt välkomna!